Home > Creta

Creta

 

      Insula Creta este probabil cea mai frumoasa insula a Greciei si cea de-a cincea ca marime din Europa, ea separand Marea Egee de Marea Libiei. Plajele, scaldate de ape de culoarea turcoazului, cu nisip fin, forma alungita diferita de restul Greciei, lunga sa istorie, fac din aceasta insula cea mai cautata destinatie.

Insula este marginita de numeroase golfuri si se invecineaza cu multe insulite nelocuite si este impartita in patru districte: Chania, Rethimno, Heraklion si Lasithio. Chania se afla in vestul insulei - orasul este impartit in zona veche, cu ziduri venetiene, labirinturi. Portul venetian si castelul sunt primele lucruri pe care calatorul le zareste.

Rethimno este faimos pentru dezvoltarea turistica din ultimii ani si caracterul traditional. Isi pastreaza aerul medieval prin satele pitoresti care conserva modul si ritmul de viata traditional.

Heraklion este cel mai mare oras din Creta. Cele mai importante monumente arheologice din Heraklion se gasesc la Knossos. La nord est de piata Eleuferia se afla Muzeul de Arheologie si cele mai cunoscute plaje sunt Peninsula, Malia, Stalida si Ammoudara.


 

Hotel Categorie Pret
Apollonia Beach Club
513 EUR
Creta Maris Beach Resort
527 EUR
Knossos Royal
553 EUR
Royal Mare Spa Center
562 EUR
Ikaros Beach Luxury Resort
623 EUR
Nana Beach
502 EUR
The Island
524 EUR
Silvia Apartments
479 EUR

Aboneaza-te la newsletter

Adresa Email